Mini’s

Cool Moves Volley (CMV)

Voor de jonge jeugd is er een geweldige dynamische volleybalvorm ontwikkeld namelijk Cool Moves Volley (CMV). Volleybal is best een moeilijke sport, daarom is er speciaal voor kinderen een makkelijke manier bedacht om volleybal stap voor stap aan te leren. Deze stappen worden 1 voor 1 aangeleerd met als uiteindelijk doel het beheersen van het volleybalspel.

Er wordt gespeeld op 6 niveaus, namelijk:

Niveau 1: Gooien, vangen en bewegen

Niveau 2: Onderhands opslaan

Niveau 3: Onderarms spelen

Niveau 4: Tweede bal verplicht vanuit een vloeiende vanggooi- of vangstoot beweging spelen

Niveau 5: Streef naar drie keer spelen

Niveau 6: Bovenhandse opslag,

De Cool Moves Volleybalniveaus 1 t/m 6 zijn een uniek geheel. Ze vormen een zeer doordachte opbouw voor het leren spelen van volleybal. Niet alleen de spelregels, maar vooral ook de ontwikkeling van de volleybalvaardigheden is hierbij cruciaal. Belangrijk is te realiseren dat de niveaus samen de bouwstenen vormen, waardoor er geen enkele gemist of overgeslagen kan worden. Het beheersen van het niveau is een voorwaarde voor het spelen van het volgende. Een niveau overslaan werkt simpelweg niet. De spelers hebben hun oefen- en speeltijd op elk niveau hard nodig; hoe meer, hoe beter.

Spelregels CMV

Cool Moves Volley en Reflex

Binnen Reflex hebben we een grote  en enthousiaste CMV afdeling. We hebben meerdere teams op bijna elk niveau, zowel jongens als meisjes. De allerkleinsten starten in de instroomgroep, zij trainen één keer per week. Vanaf Niveau 4 gaan de kinderen twee keer per week trainen, in het seizoen  2016-2017 op de woensdag en de vrijdag.

Binnen Reflex hebben we gekozen voor één hoofdtrainer voor alle mini’s. Deze trainer is verantwoordelijk voor de inhoud van alle trainingen van de mini’s, met uitzondering van de instroomgroep. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat alle kinderen het volleybal op dezelfde manier aanleren. De hoofdtrainer verzorgt voor iedere groep tenminste één training per week, de eventuele tweede training kan door een andere trainer worden gedaan. Ze worden daarbij geholpen door een aantal jeugdleden.

Naast het trainen en het spelen van de wedstrijden vinden we het bij Reflex erg belangrijk dat de mini’s (en hun ouders!) zich betrokken voelen bij de vereniging. Hiervoor worden binnen Reflex diverse activiteiten georganiseerd en de mini’s zijn bij toerbeurt mini van de week bij de thuiswedstrijden van Dames 1 of Heren 1. Vooral dat laatste is voor de mini’s een enorm leuke ervaring!

 Mini teamboek