Mini’s

Cool Moves Volley (CMV)

Voor de jonge jeugd is er een geweldige dynamische volleybalvorm ontwikkeld namelijk Cool Moves Volley (CMV). Volleybal is best een moeilijke sport, daarom is er speciaal voor kinderen een makkelijke manier bedacht om volleybal stap voor stap aan te leren. Deze stappen worden 1 voor 1 aangeleerd met als uiteindelijk doel het beheersen van het volleybalspel.

Er wordt gespeeld op 6 niveaus, namelijk:
Niveau 1: Gooien, vangen en bewegen
Niveau 2: Onderhands opslaan
Niveau 3: Onderarms spelen
Niveau 4: Tweede bal verplicht vanuit een vloeiende vanggooi- of vangstoot beweging spelen
Niveau 5: Streef naar drie keer spelen
Niveau 6: Bovenhandse opslag

De Cool Moves Volleybalniveaus 1 t/m 6 zijn een uniek geheel. Ze vormen een zeer doordachte opbouw voor het leren spelen van volleybal. Niet alleen de spelregels, maar vooral ook de ontwikkeling van de volleybalvaardigheden is hierbij cruciaal. Spelregels CMV

Cool Moves Volley en Reflex

Binnen Reflex hebben we een grote  en enthousiaste CMV afdeling. We hebben meerdere teams op bijna elk niveau, zowel jongens als meisjes. De allerkleinsten starten in de instroomgroep, zij trainen één keer per week. Vanaf Niveau 5 gaan de kinderen twee keer per week trainen.

Binnen Reflex hebben we gekozen voor één hoofdtrainer voor alle mini’s. Deze trainer is verantwoordelijk voor de inhoud van alle trainingen van de mini’s, met uitzondering van de instroomgroep. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat alle kinderen het volleybal op dezelfde manier aanleren. De hoofdtrainer verzorgt voor iedere groep tenminste één training per week, de eventuele tweede training kan door een andere trainer worden gedaan. Ze worden daarbij geholpen door een aantal jeugdleden.

CMV/Mini wedstrijden vinden gemiddeld één keer per maand op zaterdag plaats. Er worden dan meerdere wedstrijdjes per dag gespeeld, dit is altijd in de Reflexhal of in de nabije regio.

Heb jij een zoon of dochter in de leeftijd van 6 tot 12 jaar? Die het leuk lijkt om te volleyballen? Of gewoon eens wil proberen? Meld hem of haar nu aan om vrijblijvend mee te trainen via: Reflex Whatsapp

Bij Reflex Kampen mag je 3x gratis mee komen trainen!