Achtung!!!

Achtung, liebe Leute! Het seizoen is van start gegaan. De voorbereiding zit erop, de coronamaatregelen zijn helder en het pils mag weer van de tap. Menig voetbalfan uit Kampen komt zo nu en dan eens kijken bij de heren van Reflex aan de Dr. Damstraat. Nu steeds wat vaker dan vroeger. Tof dat de volleybal in deze Hanzestad bij meerdere mensen aanslaat, want wat is een vereniging zonder fans en supporters. Op deze zaterdag 18 september is er al een bijzondere start met in eerste instantie een bijzonder grote hoeveelheid passer-lopers. Helaas raakte een van deze sterspelers in de voorbereiding geblesseerd aan het kuitje. Thijs Brabander moest de eerste wedstrijd de houten bank warmhouden en hier en daar wat streepjes zetten. Gelukkig was de jonge Sleurink erbij uit het tweede, mochten er potentieel meer geblesseerden komen of als iemand de eerste wedstrijd niet zou volhouden. Deze wedstrijd startte passer-loper Sandor als libero, maar niet getreurd. Sandor zal een volgende wedstrijd de positie van passer-loper op zich nemen en de tegenpartij regelrecht naar huis sturen. Dan zult u een van de andere passer lopers als libero zien fungeren. En dat houden we gedurende het seizoen wel zo’n beetje aan.

Wat deze seizoenstart nog meer bijzonder maakt, is het feit dat de tegenpartij de wedstrijd start met 1 middenman in de opstelling. Met een voorkeuraanvaller op de pipe, een spelverdeler op midvoor en een libero die er dan wel en dan niet in stond. Er was dan gedurende de wedstrijd ook een beetje verwarring bij de scheidsrechters, de coach en de tegenpartij zelf. Ik begreep er zelf eigenlijk vrij weinig van, dus zoals altijd was het belangrijk om ons eigen spel te spelen. Maar van deze verwarring schrikken de heren van Reflex 1 niet. De eerste set wordt gewoon keurig met 25-18 gewonnen en de eerste (set)overwinning van seizoen 2021/2022 is een feit! De volgende sets gaan de heren door op deze tour en worden de tweede en derde set gewonnen met 25-22 en 25-20.

Zoals hierboven benoemd, mag het bier weer van de tap en na zo’n eerste wedstrijd smaakt zo’n spa goud, sprankelende tarwesmoothie of goudgele rakker met een witte schuimkraag bijzonder goed. De aanwezige honger moest uiteraard ook een beetje gestild worden, dus werden er even wat houtovengebakken Italiaans deegwaar besteld. Hier en daar vloog menig mondje in de fik van chiliolie op de korst, maar dat mocht de pret niet drukken.

De mannen van Reflex hebben genoten, zij hopen jullie ook en we zien elkander weer in de Reflexhal op zaterdag 2 oktober 2021 om 17:30 uur.