5-setter reeks dames Zalsman/Reflex DS1

Dames Zalsman/Reflex DS1 zetten 5-setter reeks door

Na een 2-3 winst tijdens de bekerwedstrijd afgelopen donderdag tegen C.S.V. DS 2 kon er vol goede moed uitgekeken worden naar de wedstrijd van zaterdag. Tegenstander deze dag was S.V.W. DS1 uit Workum die op een 8ste plek staan op de ranglijst.

Samen met 2 mini’s begonnen we aan de wedstrijd. Tijdens de bekerwedstrijd heeft Kirsten Andriessen goed spel laten zien, verdienstelijk mocht zij dan ook beginnen in de basis. In de eerste set werd er tam gestart en keken de dames van Reflex constant tegen een achterstand aan. Bij een stand van 12-12 werd er weer meegedaan en wisten de dames uit Kampen vervolgens voor het eerst in de set een voorsprong te pakken van 15-12. Helaas werd dit niet doorgezet en na een time-out bij de tegenstanders wisten ze ook aan die kant weer te strijden voor de punten. Verdedigend was S.V.W. de gehele wedstrijd een sterk spelend team. De eerste set werd door S.V.W. gepakt met 21-25. In de tweede set liet Reflex zien dat ze niet voor niets al constant in de top 3 te vinden zijn. De service pass werd goed gebracht waardoor het spel vervolgens goed verdeeld kon worden en de puntjes werden afgemaakt. Al snel keek S.V.W. dan ook tegen een achterstand aan met dubbele cijfers, 12-6. De coach aan de kant van Workum gebruikte zelfs 4 wissels en zijn 2 time-outs, maar dit mocht niet baten. De set werd overtuigend gewonnen met 25-13. In de derde set begon Reflex met een flinke service druk, Cynthia Last serveerde Reflex naar een 5-1 voorsprong. Vervolgens gebeurde het zelfde aan de kant van Workum door de nummer 3, de stand werd weer gelijk getrokken naar 5-5. Tot een stand van 14-12 bleven de dames uit Kampen de baas. Aan de kant van S.V.W. bracht de coach wederom 2 nieuwe speelsters in het veld wat verdienstelijk uit pakte, het tij werd gekeerd en S.V.W. liep uit op Reflex naar een stand van 17-20. Aan de kant van Reflex werd er gewisseld op de passer-loper positie en vervolgens werd de dubbele wissel toegepast om weer 3 aanvalsters aan het net te krijgen. Dit mocht niet meer helpen en S.V.W. pakte de set met 20-25. Bij een tussenstand van 1-2 voor Workum begonnen we aan de vierde set. S.V.W. begon wederom verdedigend sterk en wist in de aanvang deze set leidend te zijn maar langzaamaan bleef Reflex aanhaken tot een stand van 14-14, onder andere door een goede service serie van Danieke Houben. Dit was het kantelpunt van de set. Reflex bleef uitlopen en S.V.W. was het kwijt, de set werd gepakt met 25-18 door Reflex. Wederom was het tijd voor een 5e set. De afgelopen 4 gespeelde wedstrijden eindigden allen in een 5-setter, hiervan werd 4 keer de winst binnen gehaald door Reflex. Deze wedstrijd waren de dames uit Kampen het niet anders van plan. De eerste punten van de 5e set werden om en om verdeeld, tot een stand van 4-4 vanaf waar Reflex weer wist te overheersen. De set werd gewonnen met 15-9. Wederom een 3-2 winst voor Zalsman/Reflex DS1!

In de 1/8 Finale in de beker is de volgende tegenstander Dalvo DS1, dag- en tijdstip is nog onbekend. Dalvo is tevens competitie genoot en de volgende tegenstander op het programma.
Aanstaande zaterdag 30 november wordt er om 17:30 uur in de Reflexhal gespeeld.