De competitie wordt goed hervat!

Zaterdag werd er gespeeld tegen de Bevers, in het uit duel liet dit team zien dat de ballen niet zomaar bij ze op de grond kwamen, met veel lange en slopende rally’s werd er gewonnen met 3-1. In het thuisduel wilden we deze uitslag verbeteren en dat hield in dat er geen punten konden blijven liggen.

In de eerste set begon het gelijk op en wederom werden er lange rally’s gespeeld. De Bevers wisten halverwege een gaatje te slaan en uit te lopen. Voor de verandering werden beide passer lopers gewisseld maar werd het tij niet gelijk gekeerd. Na een blijvende achterstand wisten we terug te komen en de stand gelijk te trekken tot 22-22. Met overtuigende laatste punten werd de stand doorgetrokken tot aan de winst met 25-22.

In set 2 werd deze overtuiging vast gehouden en liepen we makkelijk weg bij de dames uit Lemelerveld, overduidelijk werd de set met 25-15 gepakt.

In set 3 liet de tegenstander zien dat ze niet zomaar mee draaien in de top, er werd goed gestart waar er bij Reflex wat rommelig en niet scherp begonnen werd. Met een heen en weer op het scorebord van een voorsprong naar weer een achterstand werd deze set gespeeld. De achterstand van 21-23 wisten we recht te trekken door onder andere goede services van Kirsten Andriessen, 25-23.

Voor een eventueel kampioenschap kunnen er geen punten blijven liggen, opdracht voor de laatste set was dan ook om niet te verslappen maar de pit vast te houden en zo alle punten in eigen huis te houden. Zo gezegd zo gedaan. Lotte bracht ons met een gevaarlijke service op een 8-0 voorsprong welke ook niet meer weg gegeven werd.

Op een stand van 19-14 werd Cynthia binnen de lijnen gebracht om verder te serveren. Dit gebeurde verdienstelijk tot een stand van 24-14.

Op dit punt was het tijd voor Anouk haar verdiende publiekswissel. Gedurende de wedstrijd liet Anouk haar ervaring en mooi spel zien. Na een aantal jaren bij Reflex gespeeld te hebben en gependeld te hebben tussen werk in Zwolle en vrienden, familie en óók volleybal in Limburg, grijpt Anouk de kans om ook hier te gaan werken.

Met een laatste knaller werd ook de vierde set binnen gehaald. De komende weken staan er belangrijke potjes op het programma. Aanstaande zaterdag 7 maart spelen we om 15:00 uur in het Deltion College tegen de nummer 2, C.S.V DS2.

Support vanuit Kampen kunnen we goed gebruiken!