Deel Heren 1 moet nog leren klokkijken, maar wint in Huizen

Daar gingen ze dan. Naar de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Huizen uit, om half 5 in de middag. Althans dat dachten de heren uit Apeldoorn (een deel van ons team komt uit omgeving Apeldoorn) die een kwartier voor aanvangstijd naar binnen kwamen rennen. Drie ballen inspelen en 20 ballen inslaan waarna het fluitsignaal volgde om de match te starten.

De korte warming up was niet af te lezen aan het spel van de Reflex mannen. Vrij snel kwam er een mooie voorsprong door met name de hoge service druk en Kampense muur aan het net. Laurens raakte de knikkers goed. Toch werd de set met maar een minimaal verschil binnen gesleept. Het werd 25-23.

Set 2 ging er anders aan toe. Waar mooie reddingsacties werden onderbroken omdat de bal op de grond zou zijn geweest, vangen en gooien niet alleen in niveau 1 werd toegelaten, netfout nog niet in de reglementen stond en de zijlijnen uit het niets zouden vervagen, werd de set met 8 punten verschil binnen geharkt. De heren van Kampen waren zo ondersteboven van de scheidsrechterlijke dwalingen, dat ze vergaten te volleyballen in de derde set, en daardoor ging de 3e set met minimaal verschil naar de Kazennaren (27-25).

Bij Reflex leek even het vuur te doven, waardoor ze de gehele 4e set achter de feiten aan liepen. Maar toen was daar de reddende engel Jarno. Die met zijn snoeiharde floaters van 130 km/h de set letterlijk kapot serveerde. De laatste set ging met 25-21 naar de nummer 1 van de competitie (alleen dan niet volgens de nieuwe rangorde van de Nevobo).

Komende zaterdag staat alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op de planning. De mannen van Reflex mogen het opnemen in Kampen tegen Vocasa om 17:00 uur. Wees er op tijd bij want VOL = VOL. Check wel even of deze aanvangstijd klopt, want dat gaat soms nog wel eens mis!