Waar het hart vol van is…

bekeravontuur AH van Mierlo/Reflex heren 1 gaat verder

Een week met gemengde gevoelens gingen vooraf aan de tweede ronde van het bekertoernooi. Voorafgaand aan het seizoen spraken we als team over onze dromen. Met overtuiging werd toen het bekertoernooi genoemd. Ver komen…misschien tegen een a-league tegenstander spelen. Waar het hart vol van is…

De afgelopen week leek echter geen goede voorbode van een succes in de tweede ronde van de beker. Op weg naar de 1/8e finale genoot Robin van Capelle van een korte vakantie. Collega diagonaal Willem Maarten Heins had vorige week zijn knie verdraaid waardoor hij niet kon trainen en beperkt inzetbaar zou zijn. Libero Mark Snippe is bezig zich te settelen in zijn nieuwe huis en klust vele uren en traint daardoor minder. Tel daar de kuitblessure van passer loper Marc de Boer bij op en je snapt dat de voorbereiding op het bekertreffen niet ideaal was.

Maar zoals vaker in de sport blijkt dat een sterke intrinsieke motivatie de ‘prestatieverdubbelaar’ is. Scherpe blikken vooraf, gretig inspelen en inslaan…we zijn er klaar voor. Maakt niet uit wie er speelt, we gaan er vol voor. Deze instelling betaalt zich gelijk uit in de eerste wedstrijd tegen EVV Elburg, die ook in de eerste divisie A speelt.

Met Kay op de diagonaal en Marc de Boer op de libero positie komen we flitsend uit de startblokken. Lars en Sandor leveren belangrijke goede passes af bij spelverdeler Niels die er van alles mee kan. Gerben en Erik scoren als middenmannen veel en komen blokkerend prima uit de verf. Serverend zijn we sterk. Met deze ingrediënten pakken we EVV makkelijk met 2-0. Tijd om uit te rusten voor de volgende wedstrijd tegen Zaanstad.

Tegen Zaanstad spelen we in een andere opstelling. Willem Maarten komt op de diagonaal spelen en Kay schuift door naar het midden. Het blijkt dat we prima mee kunnen met dit niveau (topdivisie). We moeten even wennen, maar schakelen dan naar een versnellinkje hoger. Blokkerend/verdedigend en in de side out zijn we erg sterk. Zaanstad moet buigen vanaf de 15 punten. We winnen weer overtuigend met 2-0.

Omdat Marc de Boer genoeg van zijn kuit had gevraagd kwam Mark Snippe (terug van het installeren van zijn keuken) hem vervangen in de belangrijke wedstrijd tegen Compaen. We hadden aan één set genoeg om door te stoten naar de 1/8e finale. Maar ook Compaen had kansen als het met 2-0 tegen ons zou winnen.

Compaen start furieus en met veel aanval geweld worden we onder druk gezet. Het is even weer wennen in een nieuwe opstelling maar aan het eind van de eerste set begint ons niveau weer te komen. De side out wordt sterker, we beginnen verdedigend ballen te pakken en de service begint te lopen. Echter, niet genoeg om de eerste set winnend af te sluiten, we verliezen de set met 25-22. Toch is de focus weer terug. Willen we door in de beker, een grote wens van ons, moeten we de komende set winnen. We weten collectief met deze druk om te gaan, sterker nog: we gebruiken het om ons niveau te verhogen. We nemen afstand van Compaen, verhogen de service druk, lopen goed onze side out en beginnen ook blokkerend punten te pakken. Met een paar mooie aanvallen van Lars en snoeiharde aanvallen van Willem Maarten worden de laatste punten binnengehaald…we winnen de tweede set met 25-23 en zijn daarmee door naar de 1/8e finale! Waar het hart vol van is….

In de laatste set verdeelt spelverdeler Eric Berkemeijer het spel soepeltjes uit. Met mooie combinaties en degelijke buitenballen wordt Compaen de laatste moed ontnomen. Hoogtepunten van deze laatste set zijn het kill block van Eric Berkemeijer op de hoofdaanvaller van Compaen en het laatste prachtige blokpunt van Gerben Hendriks die ons ook nog eens de winst van de wedstrijd oplevert.

We mogen trots zijn op de instelling waarmee we het toernooi zijn ingegaan. Waar het hart vol van is… Met passie wordt niveau neergezet. Een hoog niveau. En dat met blessures en afwezigen. Uiteraard kunnen er nog veel onderdelen van ons spel beter, maar we kunnen tevreden zijn over dat wat we hebben laten zien aan het publiek.

De 1/8e finale in de beker wordt interessant. We zijn het enige 1e divisieteam dat nog in het toernooi zit en wellicht loten we een mooie A-league tegenstander die dan op bezoek komt in Kampen. Publiek, bedankt voor de steun in Kampen en tot de volgende wedstrijd: as zaterdag 29 oktober thuis tegen de koploper van onze divisie: Avior.