Reflex D1 wint in eigen huis

De 2e thuiswedstrijd van het seizoen stond voor het eerste damesteam van Reflex op zaterdag 30 oktober op het programma. Autoschade Kuiper/D.B.S. DS1 was onze tegenstander.

Danieke geniet op Curaçao van haar vakantie en Rosalin is helaas nog steeds geblesseerd. Denise is gelukkig weer op de terugweg van haar blessure en de ziektes en virussen binnen het team nemen gelukkig voor ons ook weer wat af. De selectie van coach Gerran werd vandaag aangevuld met Maaike en Kirsten uit de jeugd.

In de 1e set stond de 0-0 nog op het scorebord, of een speelster van DBS blesseerde zich flink tijdens haar aanval. De wedstrijd werd stil gelegd en de nodige hulp werd verleend. Er werd opnieuw gestart en Reflex nam al snel een voorsprong van 20-14. DBS kwam nog even terug maar de winst ging uiteindelijk toch naar Reflex met een setstand van 25-21.

Ook in de 2e set kende Reflex een vliegende start en met overtuigende cijfers (25-10) was ook de 2e set binnen.

Op naar de 3e set. DBS gaf meer tegengas, het bleef gelijk op gaan en de punten werden over en weer gescoord. Bij een stand van 16-16 sloeg Reflex een klein gaatje en wist uit te lopen. Met een setwinst van 25-19 was de winst van de wedstrijd een feit.

De winst was al binnen voor het eerste damesteam van Reflex. Helaas maakte dit feit het spel in de 4e set ook minder scherp waardoor DBS de leiding kon nemen. Met een stand van 20-25 wist DBS nog 1 punt mee naar huis te nemen, maar de resterende 4 punten zijn in Kampen gebleven.

Het wedstrijdprogramma van Reflex is mooi afwisselend te noemen, want volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. De dames reizen af naar Bolsward waar vc Bolsward DS2 op ons staat te wachten voor weer een nieuwe ronde in de competitie.