Reflex Dames 1 pakt eerste winst in de derde divisie

Waar Zalsman Reflex D1 afgelopen jaar nog uitkwam in de promotieklasse, mogen zij het dit jaar gaan proberen in de derde divisie. De selectie van het eerste damesteam is aangevuld met drie nieuwe spelers, Hylkje Meikamp, Kristine Pool en Marije Barneveld, waardoor alle posities weer voldoende bezet zijn. Na een goede voorbereiding met verschillende oefenwedstrijden en een teamweekend, stond zaterdag 19 september 2020 de eerste competitiewedstrijd op het programma. De spelers reisden af naar Emmeloord, waar Vovem D1 de tegenstander was. Meegereisd publiek was helaas niet welkom, maar via een livestream was de wedstrijd voor het thuissupport toch nog te volgen. Trainer/coach Gerran Eibrink gaf de dames een duidelijke opdracht voor deze eerste competitiewedstrijd mee: laat de druk vooral bij de tegenstander, zorg dat we in ons eigen spel komen en vooral genieten.

Met deze opdrachten in het achterhoofd werd begonnen aan de eerste set. In de basisopstelling waren spelverdeler Danieke Houben, passer-lopers Denise Scholman en Cynthia Last, hoofdblokkeerders Kirsten Andriessen en Kirsten Wind, diagonaal Hylkje Meikamp en libero Marloes Franken te vinden. De stand ging in de eerste set van deze wedstrijd gelijk op. Halverwege de set wist Reflex echter een gaatje te slaan met Vovem. Deze voorsprong werd uitgebouwd en het eerste setpunt ging met 17-25 naar de dames van Reflex.

In de tweede set was de overtuiging waarmee de eerste set gewonnen was even weg. De dames van Reflex waren zoekende in hun eigen spel en Vovem bleef in de stand keurig bij. Coach Gerran Eibrink probeerde door middel van dubbele wissels de maximale aanvalsdreiging bij Reflex te laten. Kristine Pool (passer-loper) mocht hierbij haar debuut maken en scoorde gelijk een direct punt. Aan het eind van de set wisten de dames van Reflex het hoofd koel te houden en ook deze set bleef met een stand van 21-25 aan de zijde van Kampen.

Door naar de derde set. Een kleine verandering in de opstelling; Marjolein Hullegie werd ingebracht als passer-loper. In de derde set bracht Vovem de dames van Kampen van hun stuk door een sterke servicedruk. De pass werd aan de zijde van Kampen niet voldoende gebracht waardoor de aanvallers onvoldoende de rally’s konden afmaken. Gelukkig kreeg Kampen langzaam aan weer grip op het spel en wist ook de derde en beslissende set naar zich toe te trekken (23-25).

De winst was al toegeschreven aan de Kamper formatie, maar de dames wilden graag voor de volle punten gaan. Helaas keek Kampen al snel tegen een achterstand op het scorebord aan. Spelverdeler Lotte Houben moest flink werken om de pass nog enigszins te verdelen binnen het veld en belandde hierbij zelfs met een heuse sliding onder de reservebank. Diagonaal Berdien van den Burg haalde met een goede serviceserie deze achterstand deels in. Middels een dubbele wissel probeerde Gerran Eibrink het tij nog te keren. Ook Marije Barneveld maakte in deze set haar eerste speelminuten in de derde divisie. Helaas mocht dit allemaal niet baten. De laatste set van de wedstrijd bleef met een stand van 25-17 in Emmeloord.

De kop is er af en de eerste punten zijn binnen. Volgende week zaterdag 26 september 2020 staat de eerste thuiswedstrijd voor het damesvlaggenschip van Zalsman-Reflex op het programma. Om 18:30 mogen zij aantreden en L.V.C. uit Lemmer is hierbij de tegenstander. In verband met de coronamaatregelen is publiek van het uitspelende team helaas niet welkom. Voor publiek van het thuisspelende team geldt een maximum van 100 bezoekers voor de Reflex-hal (registratie verplicht).