Reflex Dames 1 – stand van zaken

We zijn voor de vakantie gestart met een vrijwel geheel vernieuwd dames 1 team. Elske viel uit met een zware knieblessure. Een enorme tegenvaller,  maar gelukkig gaat het goed met haar. Waarschijnlijk komt ze in januari weer aan het volleyballen. Ná de vakantie hebben we Moniek Slump, Moniek van der Meulen en Laurie Mazereeuw aan het team kunnen toevoegen. Zo is er voldoende girlpower beschikbaar om de competitie in te gaan. We hebben hard getraind en vlak voor de bekerwedstrijden nog wat oefenpotjes gespeeld. Natuurlijk met wisselend succes. De eerste bekerronde was de eerste test voor ons team. Na 2 verloren wedstrijdjes begon het tegen 2e divisionist SVI te lopen. We zijn op de goede weg.

De eerste competitiewedstrijd.

De eerste echte pot was tegen Bolsward. Dat ervaren team wordt gecoacht door Arjen Verseput. Oud trainer van Vovem en oud buurjongen op Texel (36 jaar geleden) van coach Sijvert de Boer. De wedstrijd begonnen we sterk. De tegenpartij maakte relatief veel fouten en de Reflex dames maakten de eerste set mooi af. 22-25 voor Reflex. Daarna begon Bolsward beter te spelen. Reflex had minder servedruk, daarnaast hebben we nog te weinig “teamconditie”. Met dat laatste bedoel ik dat het nog veel moeite kost om samen te werken en het vertrouwen in je teamgenoten te hebben. Dat kost tijd en daar moet je je best voor doen. Minder servedruk van ons, een ervaren goede ploeg dat op elkaar is ingespeeld als tegenstander en je loopt in het mes. Ondanks dat hebben we goede dingen gezien. Esmee die er als libero nu moet staan en dat steeds beter doet. Berdien ons jonkie met een goed debuut. Dineke die er staat. En dan de ervaren speelsters die hun best doen maar merken dat het nog net niet lukt. Setstanden 25-16, 25-19 en 25-20 voor Bolsward. Toch een beetje balen. De Mac maakt dan toch wat goed.

Een weekje trainen en op naar de volgende wedstrijd.

 

De 2e competitiewedstrijd, VC Zwolle.

Op 1 oktober de eerste thuiswedstrijd tegen het 2e van Zwolle. Voor de wedstrijd toch redelijk gespannen koppies die het veld inkomen. Voor een aantal de eerste kennismaking met een thuiswedstrijd in de Reflexhal. Mooi op centercourt en aardig wat publiek en lawaai. Heel leuk om mee te maken. De tegenpartij is een mix van talentvolle jonge speelsters met een paar zeer ervaren speelsters. We zijn gewaarschuwd. De eerste set gaan we gelijk op maar laten ons aan het eind een beetje verrassen door de Zwollenaren. 22-25 voor Zwolle.

Daarna kwam het goed bij Reflex. Zwolle hield het tempo niet vol en ging fouten maken. Bij ons ging de servedruk omhoog, de verdediging en servepass waren prima. Als wij spelverdeler Inge goed kunnen bereiken gebeuren er mooie dingen. De aanval kwam er goed door en Zwolle kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Na het verlies van vorige wedstrijd wilden we gewoon winnen en dat lukte. Met 25-14, 25-15 en 25-8 werden de laatste sets afgewerkt. Mooi werk en voor het team een prima impuls om verder te gaan.

Wat super leuk om in de Reflexhal te spelen. Veel kabaal en een super ambiance. Gaaf. Goed te zien dat we als team beter worden. We moeten nog veel meer van elkaar pikken. Hard werken aan de “teamconditie” en een nog betere communicatie. Leuk!

Volgende week is VC Sneek aan de beurt. Hopelijk hebben we dan weer een stapje gemaakt.