Reflex DS 1 blijft punten pakken

Afgelopen zaterdag 3 oktober 2020 mochten de dames van Zalsman-Reflex Kampen afreizen naar het hoge noorden. In Leeuwarden stond om 17:00 tegenstander Leevoc DS 1 klaar. De benodigde voorzorgsmaatregelen m.b.t. corona werden in acht genomen en daarna kon gelukkig gestart worden met de wedstrijd. In de basisopstelling werden Lotte Houben, Berdien van den Burg, Denise Scholman, Cynthia Last, Kirsten Wind, Marije Barneveld en libero Marloes Hamelink gevonden.

In de eerste set ging de stand gelijk op. De punten werden om en om verdeeld en zo stond er 16-16 op het scorebord. Coach Gerran Eibrink bracht bij deze stand de dubbele wissel Danieke Houben en Hylkje Meijkamp in. Reflex kon mede hierdoor een klein gat slaan en kwam op voorsprong; 17-20. Leevoc vocht zich echter terug en kwam weer op gelijke stand tot 21-21. Gelukkig kon Reflex de eerste set naar zich toe trekken met een stand van 21-25.

De tweede set kenmerkte zich door enkele serviceseries van Lotte, Berdien en Cynthia. Reflex kon hierdoor uitlopen en kwam op voorsprong met 10-16. Echter, ook hier toonde Leevoc zich veerkrachtig en kwam terug tot een stand van 18-18. Net zoals in de eerste set trok ook hier Reflex uiteindelijk aan het langste eind en werd de set binnengesleept met een stand van 22-25.

Bij aanvang van de derde set kregen de dames van Kampen een serviceserie van Leevoc voor de kiezen. Hierdoor stond er al snel een achterstand van 7-1 op het scorebord. Puntje voor puntje wist Reflex zich terug te vechten en werd het gelijk op een stand van 11-11. Wederom werden de punten om en om verdeeld en wist geen van beide teams uit te lopen. Ook in deze derde set toonde Reflex zich het sterkst en de set werd gewonnen met 25-27.

Na de 4-0 overwinning van afgelopen week, zou het mooi zijn om deze lijn door te trekken. Vol overtuiging begonnen de dames uit Kampen aan de vierde set voor het extra punt. Leevoc werd wederom op achterstand gezet; 1-7. De vierde set bleek echter een herhaling van de voorgaande sets. Leevoc werkte de achterstand weg en de stand ging gelijk op tot 13-13. Daarna wist Leevoc een gat te slaan. Het spel van Reflex was ver te zoeken en met een stand van 25-17 werd de laatste set gewonnen door Leevoc.

Al met al zijn in deze wedstrijd vier punten binnengesleept door Reflex dames 1. Ze blijven de ranglijst aanvoeren en staan momenteel drie punten los van de nummer twee in de competitie; HHB Coaching / CSV ds 1. Laat dat nou net de tegenstander zijn van de volgende wedstrijd, op zaterdag 10 oktober. Dit belooft dan ook een spannende pot te worden. Aanvang is om 17:30 in de Reflexhal.