Reflex DS 1 – VC Bolsward DS2

Voor het eerste damesteam van Reflex staat nog een aantal wedstrijden op de agenda, waarmee de dames samen met trainer/coach Gerran Eibrink het seizoen zullen afronden. Daarna staat Reflex DS1 voor de uitdaging om met een nieuwe trainer/coach het volgende seizoen in te gaan. Gerran heeft de afgelopen 3 jaar het eerste damesteam getraind en gecoacht, en heeft onlangs aangegeven dit niet te gaan verlengen.

Maar zoals gezegd, eerst het huidige seizoen afronden. Zaterdag 5 maart werd in een goedgevulde Reflexhal dames 2 van VC Bolsward ontvangen. De vorige ontmoeting resulteerde in een 3-1 winst voor Bolsward. In de eerste set startten Quinta, Berdien, Denise, Cynthia, Kirsten, Rosalin en Chimene in de basisopstelling. Bolsward wist een kleine voorsprong te nemen, en hoewel Reflex nog probeerde het tij te keren wist Bolsward de eerste set binnen te halen met 21-25.

In de tweede set was het juist Reflex dat met een voorsprong van 17-10 de leiding nam. Puntje voor puntje wist Bolsward langszij te komen en na een spannende slotfase was het toch Bolsward dat met 24-26 aan het langste eind trok.

Enigszins uit het veld geslagen begon Reflex in de 3e set wederom met een achterstand. Bolsward toonde zich een sterke tegenstander en besliste de wedstrijd door ook de 3e set te winnen met 18-25.

Ook in set 4 stond dezelfde setstand op het scorebord waardoor de dames uit Bolsward 5 punten mee naar huis namen. Voor de afwisseling staat er volgende week weer een uitwedstrijd op het programma; om 18:30 uur start in Sint Nicolaasga de wedstrijd tegen SNVV DS1.