Reflex DS1 speelt eerste vijfsetter van het seizoen

Het eerste damesteam van Reflex reisde afgelopen zaterdag 23 oktober af naar het hoge noorden, Groningen wel te verstaan. De selectie was helaas niet 100% fit te noemen, mede door ziektes en blessures. De bijnaam FC Knudde werd al even gehoord in de wandelgangen. Coach Gerran gaf dan ook de opdracht mee om zoveel mogelijk eigen spel te spelen, plezier te maken en vooral de druk niet bij onszelf neer te leggen.

Het zestal, aangevuld met libero, dat aan de wedstrijd begon bestond uit Danieke, Berdien, Cynthia, Kristine, Chimene, Kirsten en Marije. In de 1e set lukte het steeds net niet om bij te blijven bij Oranje Nassau. Vervolgens liep Oranje Nassau uit en won de 1e set met 25-14. Bij vlagen werd er door Reflex echter goed spel neergezet, waardoor er misschien toch nog een puntje te halen viel in deze wedstrijd.

De 2e set werd dan ook met meer scherpte gestart. Het lukte Reflex om meer het eigen spel te laten zien. Oranje Nassau bleef in de nek hijgen, maar uiteindelijk trok Reflex aan het langste eind met een setwinst van 24-26.

Op naar de 3e set. Blokkerend zaten Kirsten en Marije er goed bij en ook middels een dubbele wissel mochten Quinta en Elke meer druk bij Oranje Nassau leggen. Ook de 3e set ging met een setstand van 25-19 naar Oranje Nassau.

In de 4e set leek het alsof Oranje Nassau er met de winst vandoor zou gaan. De Groningers stonden op voorsprong en hadden nog slechts enkele punten nodig om de winst te pakken. Door een goede serviceserie van Cynthia en aanvallend werk van Berdien kwam Reflex weer op gelijke hoogte en werd de set met 24-26 gewonnen! Een vijfde en beslissende set was nodig.

Oranje Nassau kwam in de 5e set toch uiteindelijk als winnaar uit de bus en won de set met 15-9. Met de krappe bezetting was het uiteindelijk dus nog gelukt om 2 punten van de huidige nummer 1 van de ranglijst af te snoepen. Zaterdag 30 oktober spelen de dames een thuiswedstrijd om 17:30. Publiek is van harte welkom!