Reflex – Sudosa

Zaterdag 16 oktober, we mogen weer! Iedereen is goed gemutst en blij van zin, maarrrr eerst even volleyballen. En wel tegen Sudosa Assen, wat dus een gezellig weerzien betekent met onze vorige coach Henk Gootjes, die voor de gelegenheid z’n oorlogstenue weer uit de kast getrokken had en de gevechtsmodus had ingeschakeld.

Coach Jordan Weggelaar had in tegenstelling tot vorige week, weer iets meer keuze voor de opstelling, door de terugkeer van Wessel van Lunzen en het aanschuiven van Lukas Sleurink uit heren 2. De ervaring zat in de vorm van Sandor van Straten en Niels van Beek nog geblesseerd op de bank.

Helaas had stand-in Jarno van der Weerd na zijn sterke optreden van vorige week de handjes dit keer wat minder soepel. Hij kreeg hierbij echter ook weinig hulp van zijn aanvallers, die ook het niveau van de vorige wedstrijd niet konden aantikken. Alleen Robin van Capelle kon zich nog enigszins aan de malaise onttrekken met prima scores, maar naarmate de wedstrijd vorderde moest hij ook steeds vaker het antwoord schuldig blijven.

Doordat Sudosa de boel ook nog lang niet voor elkaar heeft en vooral passend en op achterover kwetsbaar bleek, waren er toch nog volop kansen voor Reflex. Elke voorsprong voor de ploeg uit Kampen werd echter in de buurt van de 20 vakkundig door eigen fouten om zeep geholpen.

In de derde set toverde coach Weggelaar nog een konijn uit de hoge hoed, door het met middenman Jesse Schuitemaker als spelverdeler te proberen. Ondanks een paar mooie setups, liet hij toch zien dat spelverdelen een vak apart is en sorteerde deze verrassende zet niet in het gewenste resultaat, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging.

Zodoende kon het publiek de kantine opzoeken na een schouwspel dat van 2 kanten meer met degradatievolleybal in de 1e divisie te maken had, dan van 2 ploegen die graag bovenin de topdivisie willen meedraaien. Gelukkig heeft elk nadeel z’n voordeel en duurt een driesetter niet al te lang, waardoor de zaterdagavond, waar door eenieder zo naar uitgekeken werd, snel kon beginnen.

Volgende week mogen we weer 2 nieuwe pogingen doen in de beker tegen Dros-Alterno en Olhaco. Hopelijk kunnen we dan weer iets van ons talent laten zien, dat zaterdag zo goed verborgen is gebleven.