Reflex verstevigt koppositie

Zalsman Reflex mocht in de 4e speelronde, in de eigen Reflexhal, uitkomen tegen HBB Coaching/CSV Ds1 uit Zwolle. Momenteel de nummers 1 en 2 van de 3e divisie B. Dat deze teams goed tegen elkaar opgewassen waren bleek gelijk in de eerste set.

De dames van CSV begonnen sterk en wisten vroeg in de wedstrijd een klein gaatje te slaan. Nog voordat de 10 punten bereikt werden, had Reflex dat al weer gerepareerd. Daarna werd het stuivertje wisselen; veel scores over en weer hielden de stand gelijk tot Reflex een klein gaatje wist te slaan op 21-18. Beide partijen wisselden om 3 aanvallers aan het net te houden. CSV versnelde het spel en 2 time-outs aan de kant van Reflex konden het tij helaas niet keren, met 24-26 ging de setwinst naar CSV.

De volgende set begon Reflex met een sterke service serie: 1 time-out en 2 wissels wist Danieke Houben al weg te spelen met de eerste service serie, 8-1 de voorsprong voor Reflex. Reflex wist deze voorsprong vast te houden en hoewel CSV nog even leek aan te gaan sluiten, pakte Reflex haar eigen spel weer op en won het deze set met 25-15.

De 3e set leek een kopie van de eerste set te worden. Punten werden over en weer gescoord en tot 16-16 ging de stand gelijk op. De dames van Reflex verloren de hoge druk op de tegenstander. Ze kregen de kans om het aanvalsspel te versnellen en konden een gat slaan. Deze set ging met 20-25 naar CSV.

Na deze tweede tik, uitgedeeld door CSV, begon Reflex weer heel scherp aan de vierde set. Vanaf het begin van de set kon Reflex, aan de hand van de bijna alles scorende Hylkje Meijkamp, gestaag uitlopen tot 14-8 voorsprong. Deze voorsprong van 4 tot 6 punten bleef gedurende de hele set een veilige marge. Blokkerend en verdedigend had Reflex de zaken goed op orde en kon CSV geen vuist meer maken. Met 25-18 wisten de dames van Reflex de vierde set binnen te halen.

Een beslissende vijfde set moest de doorslag geven in deze krachtmeting. Voor de kantwissel werd een voorsprong van 8-4 genoteerd voor CSV dat sterk begon in deze set. Reflex moest alle zeilen bijzetten en met hard werken werd de achterstand van 11-6 weggepoetst. De dames uit Kampen konden 3 matchpoints wegwerken mede door de sterke service van Kirsten Wind. Op 15-14 kreeg Reflex dan haar eerste matchpoint, CSV kon nog 2 maal een matchpoint van Reflex wegwerken, maar een enorm blok van Kirsten Andriessen betekende dan toch de 18-16 winst in de vijfde set!

Reflex pakt met deze overwinning de koppositie steviger in handen en staat nu 4 punten los op de nummer 2 CSV. Over 2 weken, op 24 oktober speelt Reflex haar volgende wedstrijd in Sint Nicolaasga tegen S.N.V.V.