Reflex wint seizoen ouverture van PDK Huizen

Na weken van voorbereiding, met een nieuwe coach en een 14-koppige selectie, mocht Zalsman Reflex heren 1 aantreden tegen de nieuwkomer in de topdivisie, PDK Huizen. Robin van Capelle was afwezig ivm de komst van een kleine, Fedde. Namens heel Reflex van harte gefeliciteerd Annemiek en Robin! Sandor van Straten en Lars Bergman zijn nog herstellende van blessures en trainen alweer een tijd mee op aangepaste wijze. De nieuwe trainer is Jordan Weggelaar, overgekomen van Webton Twente. Weggelaar had de beschikking over een verdere fitte selectie en stuurde Niels van Beek, Willem-Maarten Heins, Wessel van Lunzen, Niek Tijhuis, Jesse Schuitemaker, Erik Huisken en Niels Lipke het veld in.

Dit zevental kwam in de eerste set onder druk te staan, met een stand van 6-9 tot gevolg. Het spectaculaire Huizen, onder leiding van oud-international Albert Cristina, had met veel ‘jumpers’ een ploeg om rekening mee te houden. Na deze achterstand trok het vlaggenschip van Reflex de stand weer in evenwicht en liep het uit naar een comfortabele voorsprong, deze set eindigde in 25-14.

In die eerste set werd de sleutel voor de overwinning gevonden, met goede servicedruk werd de kwetsbaarheid van de bezoekende ploeg blootgelegd, en bleef Reflex de passlijn van Huizen bestoken met solide services. Erik Huisken haalde een hoog rendement, met alleen al 18 servicebeurten in de eerste set, wat bijzonder hoog is voor de nestor van het team. Korte invalbeurten van nieuwkomers Aron Jansen en Thijs Brabander zorgden voor het ontlasten van andere spelers toen Reflex wat in de problemen kwam. De tweede set eindige met 25-17 in het voordeel van Reflex.

In de derde set had Huizen een opleving, en boden ze de meeste weerstand van alle drie sets. Tot de 19 bleef het gelijk opgaan, maar maakte Reflex met individuele acties het verschil. De laatste bal werd hard doorgeslagen door Niels van Beek, en met die klap besliste hij de set, 25-19, 3-0. Erg blij met de eerste drie punten, zal Reflex volgende week aantreden tegen Keistad in Amersfoort.