Rensa Family Orion HS 2 – Zalsman Reflex HS 1

De eerste uitwedstrijd! Orion uit, altijd lastig. Na een avontuurlijke route op de heenweg, door de wegafsluiting op de A50, melden we ons keurig rond de klok van 16.00 in Doetinchem. Kopje koffie, krentenbol of een AA-tje erin, danspakkie aan, wedstrijdbespreking en om 16.45 stonden we keurig klaar voor de warming-up. Zodat de wedstrijd mooi om 17.30 kon starten.

Helaas, door wat planningsfouten bij Orion, begon voor hen de competitiestart nog wat later. Door een druk wedstrijdschema in de Doetinchemse hal, was de wedstrijd voor ons pas om 17.40 afgelopen en klonk het eerste fluitsignaal een goed halfuur later.

We begonnen met de gebruikelijke opstelling: Lukas, Thijs, Chiel, Yvo, Erik, Thomas en Job! Orion had er gelijk zin in, met veel servicedruk en veel aanvallende scores stond er al snel een score van 16-8 op het bord. Onze passlijn had het moeilijk en veel ballen werden voorspelbaar gespeeld. Uiteindelijk werd de eerste set met 25-18 verloren.

In de tweede set kregen we langzaamaan wat grip op het spel van Orion, maar ze bleven goed spelen en mede door het veelvuldig gebruik van de dubbele wissel was er aanvallend veel druk van de Doetinchemse zijde.

In de derde set, na enkele wissels: Matías erin voor Erik en Job voor Lukas, begon de trein echt te lopen. Een Stabiele pass, goed verdeelwerk van Chiel, aanvallende scores, meerdere blockpunten en steeds meer servicedruk hielpen hier bij. Deze set werd ook verdiend gewonnen met 25-22. In de laatste en vierde set werd er nog goed gestart, maar door het goede serveerwerk van Orion werd er een gaatje geslagen en was het vuurtje een beetje gedoofd. Deze set werd dan ook dik verloren.

Complimenten voor onze ploeg en de wissels! Job die z’n eerste punten heeft gemaakt op de passerloper en ook Matías die z’n eerste wedstrijdpunten maakte op topdivisieniveau. Dit ging heel verdienstelijk met enkele blocks en rake smashes!

Al met al weer een wedstrijd waar we veel van hebben geleerd en waarin we goed volleybal hebben laten zien. A.s. zaterdag mogen we weer thuis tegen Keistad, bent u erbij?!