Succesvolle voorbereiding voor Zalsman Reflex

Yes, we mogen weer! Na een korte zomerstop begonnen wij op maandag 10 augustus met trainen. In het team zijn een paar kleine wijzigingen, maar verder is de selectie bij elkaar gebleven. Er is een nieuwe trainer gekomen: Jordan Weggelaar en er zijn twee nieuwe passerlopers: Aron Janssen en Thijs Brabander.

Op zaterdag 22 augustus stond de eerste oefenwedstrijd op de planning. Er werd nog even snel uitgerekend dat we al bijna een halfjaar geen wedstrijd meer hadden gespeeld, dus het was weer hoog tijd voor een potje volleybal! In onze vertrouwde Reflexhal tegen HLB van Daal, een club waar wij al jaren tegen oefenen. De wedstrijd begonnen we een beetje onwennig en na een goede serviceserie van HLB komen we 12-4 achter, echter komen we later in de set weer goed terug op de service van onze ervaren rot Erik Huisken. De sets die daarna volgen worden met goed spel binnengehaald, in de laatste set zakt het niveau aan onze kant een beetje weg en die set is dan voor HLB van Daal. Resultaat, als dat belangrijk is in een oefenwedstrijd, 4-1.

Het weekend hierna kwam Sudosa Desto uit Assen bij ons op bezoek. Sudosa, na één seizoen in de 1e divisie, is weer terug in de topdivisie. Daarbij staat er bij hun een goed team en hierdoor was er veel zin om met deze jongens onze krachten te meten. Deze wedstrijd begonnen we met Niels van Beek als spelverder, Niels Lipke als Libero, Wessel van Lunzen en Niek Tijhuis op de passer-loper, Willem-Maarten Heins als diagonaal en Jesse Schuitemaker en Erik Huisken op de midden. Na twee sets werd er gewisseld en kreeg iedereen zijn speelminuten. De wedstrijd verliep bijna elke set volgens hetzelfde patroon. Tot aan de 20 punten liep het behoorlijk gelijk op, boven de 20 waren wij net wat effectiever en werd de wedstrijd gewonnen met 5-0.

Vervolgens kwam op 6 september Vocasa 1 naar Kampen. Komend seizoen komen zij uit in de eredivisie en spelen wij in de topdivisie tegen de mannen van het tweede uit Nijmegen. Maar in de voorbereiding is het een goede uitdaging om tegen een eredivisieclub te spelen. Wij begonnen de wedstrijd met dezelfde zes (of zeven) als vorige week. Wij knalden uit de startblokken, met mooie punten van onder andere Willem-Maarten en Niek. Vocasa begon matig, de eerste vier services waren of in het net, of uit. Dat resulteerde al snel in een stand van 21-12, vervolgens kwam Vocasa nog aardig terug op de service van Daan Haanappel. Maar de set werd met 25-20 gewonnen. Set 2 en 3 waren vervolgens hetzelfde laken uit een pak. Vocasa had weinig in te brengen, wij speelden erg goed en beide sets eindigden met een score van 25-16. In set 4 zakte het aan onze kant een beetje in, deze set verloren we vervolgens ook met 26-24. In set vijf weten we de draad weer op te pakken en werd met 25-22 gewonnen. Uiteindelijk wordt de wedstrijd met 4-1 gewonnen.

De laatste oefenwedstrijd was tegen Dynamo 2, in Dronten. Hier speelt de club Libero ’99, waar onze diagonaal, Robin van Capelle, de beginselen van het mooie spelletje heeft geleerd. De oefenwedstrijd was van onze kant wisselvallig, mooie aanvallen en services werden afgewisseld met domme ballen in het blok en serviceseries tegen. De eerste 2 sets werden gewonnen door Reflex, vervolgens werd het 2-1, 3-1, 3-2 en 3-3. Iedereen heeft afgelopen zaterdag zijn speelminuten kunnen maken. Wij willen Libero ’99 bedanken voor de goede ontvangst en de organisatie!

Komende zaterdag gaat het dan echt beginnen! Om 17.00 spelen wij thuis tegen Prima Donna Kaas Huizen. Let op: in verband met corona is publiek van het uitspelende team niet welkom. Tot zaterdag!