SVI DS1 – Zalsman Reflex DS1

Het is de dames van Zalsman Reflex niet gelukt om de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen SVI Zwolle punten mee naar huis te nemen. De ploeg uit Kampen verloor kansloos met 4-0.

In de eerste set kwam Reflex gelijk op achterstand 5-1 en liep daardoor de gehele set achter de feiten aan. Wanneer men even het gevoel had aan te haken maakte Reflex te veel persoonlijke fouten en liep SVI weer verder uit. Met name de strakke service van de Zwollenaren gaf veel problemen in de pass. Voeg daarbij een goed functionerend blok en de 25-18 set verlies is hiermee verklaard.

De 2de set met een Maaike Winters op de passer/loper positie bracht in eerste instantie het gewenste effect op. Met enkele goede aanvallen bleef Zalsman Reflex in het spoor van SVI. Te veel persoonlijke fouten en misverstanden in het achterveld brak de ploeg op 25-19.

In de derde set werd voor een ander systeem in de pass gekozen. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat op. Reflex bleef problemen houden in het verzorgen van een goede pass. Ook op de scherp geslagen aanvallen had men onvoldoende antwoord in de blokkering en verdediging. Gevolg een setstand van 25-12.

In de 4de set leek het wel of de de tank leeg was. Men had geen geloof meer in een resultaat en deze set werd met 25-16 verloren. Kortom een verlies van 4-0 waarin Reflex te veel persoonlijke fouten maakten en niemand haar niveau haalde. Uitzondering hierop was Berdien van den Burg die een goede wedstrijd speelde . Komende zaterdag speelt Reflex thuis om 17.30 tegen de dames van Donitas uit Groningen. Met wat meer passie moet het mogelijk zijn om een goed resultaat te halen.