Vocasa H2 -Zalsman Reflex H1

Afgelopen zaterdag mochten de mannen uit Kampen…of nouja laten we zeggen Kampen en omstreken, naar Nijmegen. Daar aangekomen was het meteen duidelijk dat er druk werd gescand op de befaamde QR-codes i.v.m. “CARONA” zoals het daar blijkbaar wordt genoemd rondom de zuidelijke rivieren (en het is toch RIVM en geen IVM, maar goed).

Waar vorige week al op werd gedoeld, mocht Sandor vandaag een rood shirt aantrekken i.p.v. het zwarte liberoshirt wat deze week was klaargelegd voor Thijs, die weer mee mocht spelen van de medische staf.

De eerste set ging gelijk lekker van start met een ketser op de service van Niels, al bleef VOCASA tot halverwege de set steeds op 2-3 puntjes meedoen. Richting de “big points” begon Niek zich meer met het spel te bemoeien, of zoals hij dan zelf zegt/zingt: “ik ga zwemmen, in Bacardi Lemon” en de set werd na 2 baantjes schoolslag afgetikt op 25-19.

In de 2e set kwamen we moeilijker op gang en stond het snel 5-2 voor VOCASA. Echter halverwege de set was dit kleine verschil weggepoetst en kwamen we op een 13-12 voorsprong. In deze fase werd er gestreden om ieder punt en werden de rally’s langer en langer, waarbij Wessel alle hoeken van zowel het veld als de hal heeft geïnspecteerd. Richting het eind van het set bleef het spannend tot 22-22 maar trokken de mannen uit Kampen toch aan het langste eind en werd het 25-23.

2-0, dus je zou zeggen geen vuiltje aan de lucht……

In de 3e set werd het spel onrustiger en rommeliger en verloor Reflex de regie en controle door eigen toedoen, ondanks dat stonden de mannen nog met 12-8 voor. Een mooi moment brak aan toen Sandor werd ingewisseld op zijn vertrouwde p/l positie. Nadat ook Laurens Kamphuis en good old “Botter” waren ingebracht voor Huisken en Robin werd er terug gevochten van 24-22 achterstand tot 24-24. Al trok VOCASA door een lage foutenlast in deze fase aan het langste eind en werd het 26-24 voor de Nijmegenaren.

In de 4e set bleef Reflex mede door de goede invalbeurt van Laurens redelijk bij. Toch werden vroeg in de set de nodige wisselbordjes uitgedeeld en kwamen er meerdere wissels om te proberen het tij te keren. Al lukte dit geen van hen en trok VOCASA ook deze set naar zich toe 25-18. De trainert was in zijn speeches duidelijk, het probleem ligt vooral bij onszelf. De energie en daadkracht die er met name de eerste set was vloeide steeds verder weg in de naast gelegen Waal (wat vooraf op de heenreis nog even is gecheckt omdat hier wat twijfel over was).

In de 5e set veranderde het spelbeeld helaas niet, VOCASA bleef gemakkelijk tot scoren komen terwijl Reflex moest blijven knokken voor elk punt. Er werd gewisseld bij een 8-6 voorsprong van VOCASA en deze gaven ze niet meer uithanden 15-12.