Wedstrijdverslag Heren 1 – Peelpush 1.

Zaterdagmiddag 10 december, 5 uur, inzet: de koppositie. Na vorige week een mooie vijfpunter in Wageningen, waren we er nu op gebrand om Peelpush uit Meijel van de troon te stoten. Peelpush staat bekend om haar nette spel, met technisch vaardige spelers, goede verdediging en solide spel. Om dit te kunnen verslaan zouden we zelf met goede servicedruk en harde klappen voor de dag moeten komen. Plan de campagne gereed, nu de uitvoering.

In de eerste set werd er gestart met Sandor van Straten en Lars Bergman als passer/lopers, Kay Hulsebos en Erik Huisken op de middenas, Niels van Beek en Robin van Capelle als tandem spelverdeler/diagonaal. Marc de Boer deed dienst als libero, Mark Snippe was weer aangesloten bij de selectie na turbulente weken, waarin hij vader is geworden van een zoon! Coach Gootjes liep nog lekker te snotteren, maar gaf gelukkig wel acte de presence. Willem-Maarten Heins was ook weer aangesloten na een midweekse buikgriep. Tot zover de mededelingen, over tot de wedstrijd.

In de eerste set leidde Peelpush de dans, ook al hadden we telkens wel kansen om op de score gelijk te trekken maar waren het de details die ons de das om deden. Onverzorgde rally – passes zorgden voor druk op de buitenkant. Peelpush speelde constanter, en hadden wij net te veel moeite om daar doorheen te breken. Score eerste set: 22-25

Ons bekroop het gevoel dat we de gasten meer gaven dan ze verdienden en dat we eigenlijk beter in de wedstrijd zaten. In de tweede set werd dat gevoel omgezet in resultaat. Servicedruk opgeschroefd, er werd meer direct gescoord en de passing werd beter. 25-21 in ons voordeel.

1-1, nu kon de wedstrijd echt beginnen! In die derde set was Kay Hulsebos belangrijk met zijn service, zo ook in de vierde. Robin van Capelle was nu echt los, en scoorde alles knetterhard. Niels van Beek speelde een lekkere pot en kon het merendeel van de ballen kwijt aan al zijn aanvallers, een constant niveau wat werd geleverd door de gehele ploeg. Iets waar we veel op hebben gehamerd in de afgelopen weken, om dat te verbeteren. Dit had een 25-17 setwinst tot resultaat.

Gedurende de wedstrijd ebde het vertrouwen weg bij de Meijelse ploeg en konden ze geen vuist meer maken. Reden? Robin van Capelle. Werkelijk alles was raak in die laatste set. ‘’Hoog, hard en vernietigend’’, om in de woorden van allemansvriend Eric Berkemeijer te spreken. Ook boven de twintig kwam Robin aan service en sloeg drie snoeiharde aces. Hoogstpersoonlijk maakte hij het verschil, wat een luxe om zo’n speler -in die vorm- in je selectie te hebben! De wedstrijd ging naar ons, 3-1. Een mooie stap, volgende week reizen we af naar Landgraaf met als inzet de eerste overwinning in Limburg.