Zalsman/Dames 1 wint eerste thuiswedstrijd

De eerste thuiswedstrijd was eindelijk daar en wat hadden we er een zin in om onze kunstjes aan eigen publiek te gaan vertonen! Bas Autowas/VV Voorsterslag DS2 was aan de beurt, een jong team met enkele routiniers er tussen.   Zaak was dan ook om gelijk met veel druk te beginnen! We begonnen de eerste set matig, de dames uit Zwolle liepen met ons mee. Bij een tussen stand van 13-12 kwam Kirsten Wind aan service, met een goede float erin wist ze door te scoren tot 18-13. Hierna was het gedaan met Bas Autowas en liepen we makkelijk weg met de set in onze zak, 25-15.

Set 2, we gingen met dezelfde druk weer verder en stonden snel voor met 6-2 na wederom een mooie serie van Kirsten.De dames uit Zwolle lieten zien dat ook zei service druk hadden en kwamen met een serie weer dichterbij tot 15-14. Denise dacht; dit kan ik ook en ze hielp ons op weg naar de overwinning in de 2e set, haar beurt stopte op een tussenstand van 20-15. Bas Autowas gaf nog niet gewonnen en bleef mee doen, uiteindelijk waren wij het wel die aan het langste eind trokken en met mooie afwisselende ballen wisten te scoren. De set werd met 25-21 binnen gehaald.

In set 3 was de controle in de pass aan onze zijde nergens te bekennen, dit zorgde voor veel frustratie. Daarentegen zorgde het ook voor vertrouwen aan de kant van de Zwolsen, de service leek niets op dat wat er in de 1e en 2e set niet uit kwam. Schuiven in de pass mocht ook niet helpen en snel keken we dan ook aan tegen een achterstand.  Er kwam nog een wissel van spelverdeelster, dit deed het spel nog op wakkeren maar de schade was al niet meer te herstellen. De set ging naar Bas Autowas met 16-25.

Tijd voor set 4. En of we gebrand waren om na 4 sets de wedstrijd te beëindigen. We liepen samen op, maar toch wist Bas Autowas op ons uit te lopen naar een stand van 14-19. Dit kwam onder andere door veel eigen gemaakte service fouten. Van opgeven was nog geen sprake, Lotte die deze set begon als spelverdeelster mocht serveren en deed dit verdienstelijk tot een tussenstand van 19-20. Helaas pakten we niet door en was Bas Autowas deze set te sterk, er werd verloren met 22-25.

Tijd voor de eerste 5-setter van het seizoen.  T.o.v. de voorgaande sets begon als passer-loper Marloes in het veld. Deze set moest en zou voor ons zijn. Na een service serie van Berdien konden we weg lopen en stond het al snel 8-5. Bas wist nog een punt te pakken maar al snel volgende er weer een side out.
Cynthia mocht het veld weer in voor de service op een stand van 11-6 en finishte hierna de wedstrijd.

Een pittige, wisselvallige pot, maar de winst bleef in eigen huis!

Volgende week spelen we om 19:30 uur tegen A.V.C. ’69 DS1 in Akkrum.