Zalsman/Reflex doet goede zaken

Zalsman/Reflex doet goede zaken in Topdivisie!

Reflex heren 1 heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de strijd in de topdivisie. Na vorige week te hebben verloren van een herboren Inter Rijswijk met 2-3 en de 1e plek uit zicht leek, hebben de mannen van Reflex zich herpakt en Keistad met 3-0 verslagen. Op voorhand had Reflex veel werk gedaan in het analyseren van de Amersfoortse ploeg en haar eigen spel.

De eerste ontmoeting was verloren gegaan met 3-2. Dat was tegen een gretig Keistad dat sterk verdedigde en zich niet zomaar gewonnen gaf. In deze thuiswedstrijd moest Reflex zich daar tegen wapenen en kwam goed voor de dag met Niels van Beek en Willem-Maarten Heins in de basis. Schuitemaker laat de afgelopen weken sterke optredens zien en had een basisplaats op het midden, samen met routinier Erik Huisken. Op de passer/loper positie de vertrouwde namen, met Niek Tijhuis en Wessel van Lunzen, gecompleteerd met Niels Lipke als libero.

Reflex begon wat onwennig met een achterstand als gevolg, bij de stand van 7-7 was Keistad bijgehaald. Reflex begon uit te lopen en had deze set onder controle, 25-18. De 2e set had eenzelfde scoreverloop, met een dominant Reflex, Keistad werd goed onder druk gezet met services van Wessel van Lunzen, aanval en blokkering; 25-15. In de 3e set was er sprake van meer spanning, waar Reflex wat onnodige fouten maakte op het einde maar uiteindelijk bij de les was, 25-22. Een goede teamprestatie waarbij Reflex gretig en enthousiast speelde. Topscorer was Willem-Maarten Heins met 19 punten, Jesse Schuitemaker: 4 blocks, Wessel van Lunzen: 4 aces Volgende week speelt Reflex de interessante uitwedstrijd tegen de koploper VCN. (1 VCN: 32 punten, 2. Reflex 28 punten)