Zalsman Reflex DS 1 maakt het spannend uit bij C.S.V. DS 1 in Zwolle

Zaterdag 19 november stond de voor Reflex D1 de uitwedstrijd bij C.S.V. gepland. In het Windesheim gebouw in Zwolle werd Reflex opgewacht door een sterk serverend team met een zeer fanatiek publiek!

In de eerste set begon Reflex goed met een kleine voorsprong van 4-2. Door goede serviceseries aan de kant van C.S.V. wisten zij weer goed aan te sluiten en uiteindelijk ook een gat van vier punten te slaan. Zo bleek ook de rest van de set de service een krachtig wapen met goede series aan beide kanten, maar toch net meer aan de kant van C.S.V. waardoor zij de set wonnen met 25-19.

In de tweede set draaide het beeld volledig om. Door een sterke serviceserie aan de kant van Reflex komt het op een comfortabele 6-0 voorsprong. Door goed verdedigend werk van de dames van Reflex en tactische wissels kon C.S.V. moeilijk in de set komen. Reflex won de set met 16-25.

In de derde set ging het lang gelijk op tussen de twee teams die beiden hard aan het vechten waren. Door een serviceserie aan de kant van Reflex wisten zij uit te lopen tot 18-24 waarbij de set gespeeld leek te zijn. Toch liet C.S.V. het nog even knap spannend worden met een sterke serviceserie kwam C.S.V. nog akelig dichtbij. Met een beetje geluk kon Reflex toch nog de set in eigen hand houden met 23-25.

In de vierde set bleek C.S.V nog lang niet moe. Reflex had het opnieuw erg moeilijk met de service van C.S.V. en ook maakte het team uit Kampen teveel eigen fouten. De set ging dan ook verdiend naar C.S.V. met 25-12.

Het duel tussen de teams moest worden uitgevochten in een beslissende vijfde set. Door een andere opstelling aan de kant van Reflex moest het in deze set anders dan die daarvoor. Het ging weer lang gelijk op en er werd veel verdedigd aan beide kanten, maar Reflex trok met 12-15 aan het langste eind.

Reflex won de uitwedstrijd bij C.S.V. met 2-3 en neemt 3 punten mee naar Kampen.