Zalsman Reflex DS 1 strijdend ten onder in triller

In een ware triller verloor Zalsman Reflex met 2-3 van Set Up en deed zichzelf daarmee te kort. Met name in de beslissende 5de set liet Reflex het liggen.

De eerste set gingen de beide ploegen gelijk op. In het middelste gedeelte van deze set liep de ploeg uit IJsselmuiden weg van de Kamper vrouwen. Het gat van 7 punten 16-23 was niet meer goed te maken en deze set werd met 22-25 gewonnen door Set-Up.

De tweede set schakelde Set-Up nog een tandje bij. Met name de blokkering en verdediging waren beter verzorgd door Set-Up en wat Reflex ook probeerde, steeds was het Set-Up die aan het langste eind trok 18-25.

De derde set in eerste instantie hetzelfde beeld. Tessa Slik kwam als spelverdeler binnen de lijnen maar ook dat leverde in het begin niet het gewenste resultaat op. Met name de afstemming met de middenspelers verliep niet soepel en Set-Up maakte daar dankbaar gebruik van 8-15. De situatie leek uitzichtloos, maar juist als de nood het hoogst is, kwam de ommekeer. Of het kwam doordat Set-Up al dacht er te zijn, gooide Reflex alle schroom van zich af . De achterstand werd langzaam ingelopen en door een goede serve en een betere aanval werden veel punten gemaakt. Bij 23-23 kwam Reflex langszij. Een spannend slot ontspon zich waarin dan Reflex op set point stond en dan weer Set-Up. Enkele dubieuze beslissingen, die door de overigens goed leidende scheidsrechters, vielen in het voordeel van Reflex uit 25-25. Heftige protesten vanuit Set-Up zijde werden niet door de scheidsrechter gewaardeerd en dit leverde als beloning een gele kaart op voor een van de speelsters van IJsselmuiden. Reflex maakte dankbaar gebruik van de situatie en sloot deze set af met 28-26.

Set-Up was van slag en in de vierde set lieten de dames van Reflex zien dat ze wel degelijk goed kunnen volleyballen. Door goede service series van Tessa Slik, 5 punten, Berdien van den Burg 4 punten , en Maaike Winters 4 punten leverde een grote voorsprong op. Ook werden de aanvallers van goede set ups voorzien en setwinst van 25-14 was het gevolg.

Wie had gedacht dat Reflex door ging in de 5de set kwam bedrogen uit. Set-Up nam gelijk een 4-0 voorsprong en via 3-8 werd er van veld gewisseld. Omdat de 5de set maar tot 15 punten gaat, is het schier onmogelijk om de achterstand goed te maken. Toch lukte het om  Set-Up op 1 punt te naderen 12-13. In het kader van de Goed Heilig Man komt er aan werden de laatste 2 punten min of meer kado gedaan 12-15.

Een boeiend gevecht tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en waarbij de ploeg uit IJsselmuiden uiteindelijk de winnaar is 2-3