Zalsman/Reflex DS 1 – V.C. Joure DS1

Er werd afgelopen zaterdag gespeeld tegen V.C. Joure DS1, een team welke de afgelopen weken steeds meer punten wist te pakken en zo bleef aanhaken bij de top 4.
We waren vooraf gewaarschuwd dat het geen makkelijke pot zou worden en dat we scherp moesten spelen.

In de eerste set begonnen we scherp maar lieten we het halverwege een beetje los, waarvan Joure wist te profiteren.

Door het toepassen van veel slimme balletjes was de verdediging bij Reflex gaan ontregelen waardoor Joure wist uit te lopen tot een stand van 18-22.

Na een time-out aan Reflex zijde werd er weer aangehaakt maar pakte Joure wel de set met 22-25.

Gebrand gingen we verder met de 2e set, er mochten niet meer punten blijven liggen. Er werd slap begonnen en door een service serie van de nummer 9 van Joure liep onze tegenstander zelfs uit tot eenvoorsprong van 2-7.

In het verdere verloop van de set bleven we er een beetje achteraan hikken en pas na een service serie van Kirsten Andriessen wisten we er weer overheen te lopen.

Na de dubbele wissel waarbij Lotte aan service kwam pakten we de set met 25-22.  In de derde set was alle overtuiging en zelfverzekerdheid weer terug en konden we laten zien dat wij bovenaan de ranglijst thuis horen.

Joure bleef slim spelen maar wij bleven de baas en pakten de set met 25-17.  In de vierde set begon Joure sterk en begonnen ze met een voorsprong.

Halverwege konden wij er weer langs komen maar bleef Joure close erbij, tot een stand van 22-22 bleef het erg spannend. Gelukkig wisten wij een 5e set te voorkomen en pakten we de set met 25-23.