Zalsman Reflex DS 1 – Verlies met perspectief

Het is Reflex niet gelukt om een resultaat te boeken in de uitwedstrijd tegen CoVos. De Kampenaren verloren de wedstrijd met 4-0. Behoudens de eerste set waarin Reflex eigenlijk niet aan spelen toe kwam, lagen in de volgende 3 sets kansen om een punt mee naar huis te nemen. Dat dit niet lukte kwam door te veel persoonlijke fouten en slordigheden in de eindfase.

In de eerste set startte CoVos erg sterk met een lastige serve werden de passers van Reflex gelijk onder druk gezet. Te veel fouten in de de afstemming van de pass leidde tot een grote voorsprong 13-4. Wanneer het de Kampenaren het wel lukte om de serve te veroveren werd er aan Reflex zijde fout geserveerd. Deze set werd met 25-13 verloren.

In de 2de set begon Reflex energiek aan de set. De servicedruk werd hoger en de Kamper vrouwen scoorden diverse punten uit de serve en aanval. Lange tijd bleef men in het spoor van CoVos maar enkele misverstanden aan het eind deed de das om 25-21.

De 3de set gaf hetzelfde beeld. Reflex bleef in het spoor maar echt aanhaken lukte niet. Met name de blokkering op de snelle aanvallen van CoVos was men net een fractie te laat. Hierdoor kon de verdediging weinig potten breken en deze set ging met 25-19 verloren.

Waar men in de voorgaande wedstrijden de moed opgaf, bleef men vechten voor een punt. Tot de 20 punten bleef men redelijk bij maar zoals in de voorgaande sets ging het in de eindfase mis. Persoonlijke fouten en misverstanden werden uiteindelijk de ploeg fataal 25-20.

Kortom verlies met 4-0 maar deze wedstrijd gaf een beter gevoel dan de voorgaande wedstrijden. Dit is ook wel noodzakelijk want komen zaterdag speelt men thuis tegen de buren van Set-Up IJsselmuiden. Een wedstrijd waarin de nodige spanning en rivaliteit op het spel staat. De wedstrijd begint om 17.30