Zalsman Reflex DS 1 wint cruciaal duel van Emmen 4-0

Wat de laatste weken al een beetje in de lucht hing, kwam nu uit. De eerste overwinning werd geboekt in de thuiswedstrijd tegen Emmen. Donderdag werd er al met 3-0 gewonnen in de beker van Rouveen. Nu werd Emmen met 4-0 naar huis gestuurd.

De overwinning was volkomen verdiend. Vanaf begin pakte Reflex het initiatief en in de eerste set werd gelijk een voorsprong van 6-1 opgebouwd door een goed serverende Danieke Houben. Deze voorsprong werd rustig uitgebouwd en door een aantal goede omloopballen van de middenaanvallers eindigde deze set in 25-16.

In de 2de set startte Reflex met dezelfde basis. Ook in deze set werd gelijk weer een voorsprong genomen. Mede door een sterke serve en goede spreiding van de aanval werden diverse punten binnen geslagen en  25-14 set winst is het gevolg.

In de derde set hetzelfde beeld. Een goed spelend Reflex was in alle opzichten beter dan de gasten uit Emmen. Toch bood Emmen meer weerstand in deze set wetende dat als deze set verloren ging de wedstrijd dus ook. De dames uit Kampen hielden echter het hoofd koel en wonnen deze set met 25-17

De eerste overwinning was dus een feit maar Reflex nam geen genoegen met 4 punten en ging er vol voor om ook het bonuspunt in de wacht te slepen. In het middelste gedeelte van de set leek het even dat dit niet zou lukken want Emmen kwam dicht in de buurt. Maar op het juiste moment sleg Reflex toe en wist deze set over de streek te trekken. Door deze overwinning die 5 punten opleverde passeerde Reflex Emmen op de ranglijst.