Zalsman/Reflex DS1 blijft ongeslagen!

De tweede thuiswedstrijd tegen C.S.V. DS2 werd gespeeld. Lichtelijk gespannen werd er begonnen aan de wedstrijd.
In de eerste set begon C.S.V. met een sterke service waar Zalsman/Reflex DS1 niet gelijk een antwoord op had vanuit de passlijn.
De eigen service werd niet opgepakt waardoor er geen reeksen gemaakt konden worden. Het gevolg was dat een achterstand bleef en het tijd was voor een time-out.  De focus moest weer opgepakt worden en zaak was om de servicepass weer te brengen zodat Lotte het spel kon verdelen.  Na de time-out begon Denise Scholman met een sterke service serie waardoor de score weer recht getrokken kon worden. Hierop volgde de dubbele wissel met dia Marlon Verhage en spel Danieke Houben die in de ploeg kwamen. Er werd gestreden en na een spannend verloop boven de 20 was het Reflex die de set wist binnen te halen met 27-25.

Set 2 was een kopie van de eerste set, alleen waren ditmaal de rollen omgedraaid. Het was C.S.V. die snel tegen een achterstand van 7-2 aankeek.  Boven de 20 werd het weer spannend en was het de vraag welk team zou doordrukken. Zoals gezegd omgedraaid, de set ging naar C.S.V. met 25-27.  Set 3 en 4 waren geen sets om over naar huis te schrijven. Reflex gaf in het verloop van de sets veel punten weg door fout te serveren. Op een stand van 22-20 in het voordeel van Reflex kwam Danieke Houben aan service en deed dit verdienstelijk. De derde set werd binnen gehaald met 25-20. Gebrand waren we om de wedstrijd na 4 gespeelde sets af te sluiten.  Door een goede servicereeks van de nummer 8 van C.S.V. en eigen fouten aan Kamper zijde werd er aangekeken tegen een achterstand van 11-15.  Dankzij Marloes Franken, die overigens de hele wedstrijd stabiel serveerde, werd de schade ingehaald en stond het weer 19-19 gelijk. C.S.V. ging op volle kracht door en trok de set weer naar zich toe met 20-23. De spanning droop er vanaf! Danieke Houben wist het C.S.V. nog lastig te maken met haar service, waarop een time-out door de Zwolsen werd aangevraagd. C.S.V was overduidelijk niet van plan de set weg te geven en pakte deze dan ook met 23-25.

Bij een stand van 2-2 moest een 5e set gespeeld worden. In de eerste helft was de overtuiging aan Reflex zijde nog niet te zien, bij de wissel van speelhelft ging de knop om en werd er doorgestoomd tot een stand van 15-13.  Ondanks dat de dames van Reflex het zichzelf lastig gemaakt hebben door met pieken en dalen te spelen werd de wedstrijd met 3-2 gewonnen.  Met deze 3 punten op zak blijft Zalsman/Reflex DS1 ongeslagen en staan ze met 6 gespeelde wedstrijden en 25 punten op een derde plaats in de ranglijst.

Volgend weekend zal een meting zijn tussen de top 4 van de ranglijst.  Reflex treed om 16:30 uur aan tegen S.V.M. DS1 (in de Triangel, Marknesse) welke momenteel met 7 wedstrijden en 26 punten tweede staan.  De Bevers DS 3 (28 punten uit 7 wedstrijden) spelen tegen C.S.V. DS2 (22 punten uit 6 wedstrijden).