Zalsman/Reflex DS1 heeft de eerste winst op zak!

Na een wat onstuimige voorbereiding waarbij er nog verschillende blessures opdoken was het tijd voor de eerste wedstrijd in de derde divisie B.

De wedstrijd in Sneek werd begonnen met Danieke, Berdien, Denise, Cynthia, Kirsten, Elke en Chimene. Waar Elke in eerste instantie gestopt was komt ze voor nu het middenprobleem oplossen. Rosalin is herstellende van een blessure en Marije geniet van haar huwelijksreis op de Antillen.

Wat onwennig werd de eerste set gestart, service fouten en rommelig spel typeerden. Sneek speelde niet veel anders. Een service serie van Elke en Berdien zorgde voor meer vechtlust. Met 20-25 was de eerste set voor Reflex.

De tweede set was VC Sneek wakker geschud en wisten ze door slim spel de gaten in het veld aan de over kant te vinden. Reflex had hier niet gelijk een antwoord op en Sneek kreeg de smaak te pakken. Met een gelijk score verloop gedurende de set wisten de dames uit Kampen uiteindelijk op een 18-20 voorsprong te komen waarbij het tijd werd voor de eerste time-out aan de kant van VC Sneek. Deze mocht baten, de set ging met 25-23 naar de thuis spelende ploeg.

De derde set werd er gewisseld op de spelverdelers positie waarbij Quinta startte.

Reflex kreeg meer grip op de tactische balletjes en kon de set met 20-25 naar zich toe trekken.

De vierde set was het zaak om de set winnend af te sluiten en daarmee de wedstrijd te kunnen beëindigen. Deze set liet zien dat Reflex, ondanks dat het maximale er niet uitgehaald werd, de terechte winnaar zou zijn. Gedurende de gehele set was er een comfortabele voorsprong.  Op een 16-23 voorsprong mocht jeugdspeelster Maaike de servicebeurt van Cynthia overnemen, zo pakte zij haar eerste punten en is hiermee haar debuut een feit. Er moest nog gevochten worden maar uiteindelijk werd de set met 23-25 gewonnen door Zalsman/Reflex DS1.

Aanstaande woensdag word de eerste beker wedstrijd om 21:00 uur in de eigen Reflexhal gespeeld tegen Rouveen DS1. Publiek is welkom! De volgende competitie wedstrijd laat nog even op zich wachten en is op zaterdag 9 oktober 17:30 uur wederom in de Reflexhal.