Zalsman/Reflex DS1 maakt indruk in Ommen

Donderdag 30 januari was het tijd voor de 1/4e bekerfinale tegen Volco DS1.  Met een niet complete selectie, Marloes zat in het verre Zeeland en Elke kampte thuis met blessures,  waren we toch klaar om te strijden.

Wij als underdog hadden niets te verliezen en waren van plan om het Volco zo moeilijk mogelijk te maken.

In de eerste set begon het nog wat onwennig en werden er eigen fouten gemaakt onder andere in de service.  Met zo’n team als Volco tegen over je was service druk toch wel een vereiste.

Jammer genoeg kwam dit er de eerste set niet uit. Als snel werd er tegen een achterstand van 7-3 aangekeken.

De hele set liepen we achter de feiten aan en wist Volco uit te lopen en de set te pakken met 25-15.

Waar Volco wellicht al dacht dat de wedstrijd gespeeld was, waren wij op oorlogssterkte en stonden we vol vuur weer klaar in het veld voor de tweede set.
Bij Volco begon de nummer 1 gelijk met een service serie en deze liep uit tot gelijk een voorsprong van 4-1.

Hierna dacht Reflex ‘dat kunnen wij ook’. Met Cynthia aan service werd de stand terug gedrongen naar 5-6 in het voordeel van Reflex.
Vanaf dit punt bleef Volco achter de feiten aanlopen en overheerste Reflex in de zaal.   De pass lag goed en flink hard geslagen ballen werden verdedigd, de vechtlust was er helemaal.

Volco bleef de gehele set verder tegen een achterstand aankijken en de frustratie bij de dames in het geel was duidelijk terug te zien, dit hadden ze niet zien aankomen.
Na nog een goede service serie van Danieke was het gat helemaal geslagen, 17-23.  Gooi en nog een paar knallers bij van Kirsten A. en Denise en de set is binnen! 19-25.

Met een gelijke stand de derde set in, dit was een spannende.  Gedurende het begin van de set ging het gelijk op, pas halverwege wist Volco het verschil te maken en werd er uitgelopen tot 19-14.

Trainer Gerran bracht Marlon en Lotte in de ploeg, dit pakte goed uit en Volco leek wat ontregeld. Danieke kwam terug in het veld aan service en wist het gat weer wat te dichten tot 22-19.
Nieuw in het veld kwam Hylkje (leuk hè dat ze er weer is?!) de lengte aan het net wat opschroeven, Denise serveerde lekker en het stond 24-24 gelijk.

Helaas kwam Volco op voorsprong met 2-1 in sets door deze set met 27-25 te pakken.  In de vierde set wisten wij weer lekker door te knallen en heeft Volco wederom de hele set geen voorsprong gehad.

Waarbij ons de vechtlust meer en meer werd, was het de frustratie bij Volco.  Dit pakte goed uit en wij wisten er gewoon een 5e set uit te slepen en wonnen de vierde set met 20-25.

Waar we de hele wedstrijd lekker vrij gespeeld hebben kwam de druk in de vijfde set toch wel even kijken.

De kansen werden niet gepakt, Volco’s orkest op de tribune was wakker geworden en ze pakten de set met 15-9.