Zalsman Reflex DS1 start de competitie uit bij SVI DS1.

Zaterdag 17 september was voor Reflex de start van de volleybalcompetitie. Zalsman Reflex DS1 zal komend seizoen uitkomen in de derde divisie B. In deze eerste wedstrijd werd met complete selectie gespeeld in Zwolle tegen SVI DS1.

Gelijk in de eerste set werd al duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Met een goede service van de kant van Reflex bleef het lang gelijk op gaan. SVI trok in deze set toch aan het langste eind met mooie aanvallen door het midden. (25-21)

In de tweede set kreeg Reflex het spel van de tegenstander beter door en had het de blokkering goed dicht zitten, waardoor SVI minder kansen tot scoren kreeg. Ook in deze set ging het lang gelijk op. Door de ballen slimmer weg te leggen bij de tegenstander en met een goede invalbeurt van Maaike en Danieke, ging deze set naar reflex. (22-25)

De derde set was het foutenpercentage aan de kant van Reflex te hoog. SVI had al snel een klein gaatje geslagen waarna het voor Reflex moeilijk was dit weer te herstellen en zo ging deze set dan ook naar SVI. (25-21)

In de vierde set leverde Reflex meer druk in de service en wist het haar aanvallers goed te benutten. SVI had hier geen antwoord op waarna Reflex als snel uitliep het een gat van 8 punten. Het team bleef de hele set erg scherp en liet deze set niet meer afpakken. (17-25)

Na vier spannende sets bleek SVI het spelletjes net wat beter door te hebben met aanvallen waar Reflex weinig antwoord op had. De vijfde en winnende set was zo voor SVI. (15-8)

Zalsman Reflex DS1 neemt na de eerste competitiewedstrijd 2 punten mee uit Zwolle.