Zalsman Reflex HS 1 – Sudosa Desto HS 1

Na een vrij (sinterklaas) weekend mochten wij het opnemen tegen de koplopers van de competitie: Sudosa-Desto.

De opstelling in de eerst set begon als volgt: Chiel als spelverdeler, Yvo als diagonaal, Job en Thijs als passer/lopers, Erik en Thomas als middens en Serano als libero.

De eerste set verliep niet zo goed en kwamen al heel vroeg op achterstand door de vele foute services van onze kant. Dit hebben we na een time-out niet weten recht te trekken en dan mannen uit Assen winnen daarom ook de eerste set met 13-25.

In de tweede set wilde coach: Henk Gootjes wat veranderen in ons spel en heeft Lukas gewisseld voor Job. En dit leek een goeie beslissing want we konden heel lang goed bij blijven. Sudosa had een sterke serve maar die wisten we steeds goed te brengen en de side-out snel te maken. Het ging lang gelijk op maar op het einde van de set wisten we toch de set binnen te halen en wonnen deze met 27-25.

 

In de derde set wisten we deze flow door te trekken. Met Job als halve libero en een goede servicedruk wist Sudosa niet wat ze er mee aan moesten en konden weinig weerstand bieden in deze set. Daarom winnen wij ook de derde set met 25-19.

In de vierde set zaten we vol vertrouwen en dachten dat we deze ook te kunnen pakken met hetzelfde plan. Alleen door een paar goeie service series van Assen wisten we de pass niet onder controle te krijgen en dat wordt heel lastig volleyballen, en komen daarom ook snel op een grote achterstand halverwege de set. Helaas konden we dit ook niet meer omdraaien en verliezen deze set ook met 11-25.

In de vijfde set was het vanaf het begin heel spannend. En we komen door een paar foutjes aan eigen kant op een achterstand van 2-4. Maar na een hele goede services serie van Yvo komen we op een voorsprong van 9-5. Deze voorsprong wisten we te houden door ons eigen spel vrijuit te spelen en won dus deze set met 15-9

Eindstand: 3-2 in het voordeel van Reflex Kampen. Komende zaterdag hebben we nog een uitwedstrijd in Huizen, belangrijke pot om nog wat punten te pakken!

PS: Henk is de echte Goat(jes) van Kampen ?