Zalsman Reflex HS1 beloont zich net niet met winst

Zaterdag 5 november was het weer zover. Het eerste mannenteam van Zalsman Reflex kon na het mooie bekerweekend van vorige week weer laten zien wat ze in huis hebben. DIO Bedum, de koploper van de competitie, was de tegenstander in de Reflexhal.

Middenman en assistent-trainer-coach Erik Huisken mocht de opstelling neerzetten, omdat trainer-coach Henk Gootjes helaas niet aanwezig was. Job Wilts en Lukas Sleurink begonnen op de positie van passer-loper, Erik Huisken en Thomas Botter op het midden, Yvo Lunsing op de diagonaal, Chiel Mecklenfeld als setter en Serano Keijl begon als libero.

De eerste set ging gelijk op, maar toen het 21-21 stond, kon Zalsman Reflex nog maar één punt maken en zo ging Bedum er met de eerste setwinst vandoor. In de tweede set stond de stand zelfs op 22-22 maar ook toen werden de laatste punten gemaakt door Bedum, waardoor deze set wederom werd gewonnen door de mannen uit Groningen. In set drie wist Zalsman Reflex door een betere servicedruk dan in de voorgaande sets en een hogere foutenlast van DIO Bedum de hele set op voorsprong te blijven en zo werd deze set gewonnen door de mannen uit Kampen. In de vierde set kwam Reflex mede door een goede servicereeks van Job Wilts op een voorsprong van 14-8, maar helaas werd deze voorsprong niet behouden en werd de stand 25 gelijk. Inmiddels was Thijs Schunselaar ook, net als in de eerste en derde set, het veld ingekomen om de passlijn te versterken. Het lukte Reflex toen toch om de laatste twee punten te maken en zo werd de vierde set gewonnen door de thuisploeg. In de vijfde set kwamen de mannen uit Kampen op een 2-6 achterstand waarna er een time-out werd aangevraagd door Erik Huisken. Daarna kwam Zalsman Reflex mede door een goede servicereeks van Lukas Sleurink en Yvo Lunsing weer dichter bij de mannen uit Bedum en ging er zelfs overheen. Matchpoint voor Reflex! Helaas werden er toen drie cruciale fouten gemaakt aan de kant van Zalsman Reflex en wisten de mannen uit Kampen het harde werken dus niet te belonen met de winst, waardoor DIO Bedum, met 2-3, winnaar van de wedstrijd werd.

Al met al was het een spannende en leerzame wedstrijd, waarin de jonge ploeg van Zalsman Reflex heeft laten zien waartoe het in staat is door met z’n allen hard te werken, maar trok het team uit Kampen helaas wel aan het kortste eind. Wij willen het publiek bedanken en zien we jullie graag zaterdag 19 november weer bij onze volgende thuiswedstrijd.