Zalsman Reflex HS1- VoCASA HS2

Daar is ie dan, 16 april en we spelen de laatste wedstrijd van het seizoen. Na 2 onafgemaakte seizoenen eindelijk weer eens een complete competitie. Nou ja, competitie…. de NeVoBo heeft er inmiddels een gezellig theekransje van gemaakt door er geen enkele waarde meer aan te geven. Het lijkt dus meer op de recreantencompetitie, waar je ook geheel vrijblijvend een balletje kunt slaan. Dat past misschien prima bij mijn leeftijd, maar leuk is het niet. Vooral omdat veel teams het vrijblijvende gedeelte wel heel letterlijk nemen en niet eens in de buurt komen van de 22 wedstrijden.

Maar wij dus wel. Alleen jammer dat we het recreatiegedeelte op deze laatste speeldag wel erg letterlijk nemen.

De eerste set lijkt het allemaal nog ergens op, mede mogelijk gemaakt doordat tegenstander VoCASA h2 zich afvraagt hoe ze zo snel mogelijk op het terras in de zon kunnen komen. Alles uitslaan en fout serveren lijkt hun de beste optie. Dat werkt dan ook prima en na een paar minuten is het 25-11 voor Reflex.

Nog een klein half uurtje en ze kunnen naar het terras.

Alleen hebben ze even geen rekening gehouden met ons. De 2e set beginnen wij zo te prutsen, dat zelfs fout serveren van VoCASA geen snel einde van de set betekent.

Als wij het boven de 20 ook nog eens weigeren af te maken, moeten de gasten uit Nijmegen schakelen naar plan b.

Nieuwe diagonaal erin, gasje bij en toch maar gaan volleyballen lijkt nu een betere optie om snel in de zon te komen.

En jawel…dat blijkt een prima keuze. Ze worden door ons geen strobreed in de weg gelegd en hobbelen relatief eenvoudig naar een 1-3 overwinning.

Helaas doen wij ons daar zelf behoorlijk mee te kort. Een prima 2e seizoenshelft met een enkele uitglijder tegen Madjoe wordt zo toch op een vervelende manier afgesloten. Temeer omdat vandaag ook het afscheid van een groot aantal spelers op de agenda staat.

Reflexcoryfeeën Sandor van Straten, Niels van Beek en Robin van Capelle worden na afloop in het zonnetje gezet en ook Jesse Schuitemaker, Wessel van Lunzen en Thijs Brabander krijgen de lof die zij verdienen. Daarnaast wordt ook trainer/coach Jordan Weggelaar bedankt voor bewezen diensten. Wij wensen eenieder veel plezier op de racefiets, de tennisbaan en bij hun nieuwe clubs.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de nieuwe ploeg en de eerste regionale talenten zijn inmiddels vastgelegd.

We hopen dat we op korte termijn weer de zaal in kunnen om met de nieuwe selectie te gaan trainen, maar aangezien de vrijblijvende recreantencompetitie voor sommige clubs nog tot ver in mei duurt, wordt het nog even puzzelen met welke selectie dit gaat gebeuren.

En voor het beste en tevens meest kritische publiek van Nederland: bedankt voor de support en wij hopen jullie volgend jaar weer in de Reflexhal te zien!