Zalsman/Reflex tankt zelfvertrouwen

Het vlaggenschip van Reflex heeft zaterdag een overtuigende 3-1 overwinning geboekt op Olhaco uit Hoogeveen.

Dat de mannen van Zalsman/Reflex kunnen volleyballen weten vrij veel mensen. Echter kan het seizoen op z’n zachtst gezegd, wisselend genoemd worden. Echt hoge pieken zijn (nog) niet gemaakt, maar echt tevreden kunnen de mannen ook niet zijn.

Jordan Weggelaar was wegens verplichtingen van zijn werk afgelopen week afwezig. Erik Huisken heeft laten zien dat hij in staat is om een hele afwisselende, intensieve en leerzame trainingen in elkaar te zetten. Complimenten!

Coach Jordan Weggelaar zei voor de wedstrijd nog: ‘Geen onderschatting’. Want Olhaco staat onderaan op de huidige ranglijst en Reflex bevindt zich in de middenmoot van de ranglijst. Van onderschatting was weinig te merken aan de zijde van Zalsman/Reflex.

We vlogen eindelijk weer eens uit de startblokken. Olhaco had geen schijn van kans. De eerste set werd met 25-11 gewonnen. Ook de tweede set haalde Zalsman/Reflex weer zijn eigen niveau en dat is duidelijk niet het niveau van Olhaco (25-19). De derde set liet Zalsman/Reflex de teugels iets vieren waarna ze vergaten de set te winnen (23-25). Echter was Reflex de vierde set weer bij de les en wonnen ze de set (25-19) en de wedstrijd terecht met 3-1.

Eindelijk haalde Reflex weer eens zijn niveau en dan zijn we tot hele mooie dingen in staat. Uiteraard zijn er nog genoeg zaken om te verbeteren maar daar kan de komende week weer aan gewerkt worden. Komende zaterdag spelen we tegen de virtuele koploper, dus dat wordt een hele klus. Zoals eerder gezegd zijn de hoge pieken dit seizoen (nog) niet gemaakt. Zaterdag kan een mooi begin zijn.

Dank aan de vrijwilligers voor het verzorgen van de livestream en het tellen op het LED-scherm.