Zalsman Reflex – Vocasa H2

De kop is er weer af! De eerste wedstrijd en de eerste overwinning is een feit. Na een leerzame oefenperiode stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op de planning tegen Vocasa heren 2.

Maar eerst over de samenstelling van ons team. Ons team is veel veranderd. Sándor van Straten en Niels van Beek hebben de volleybalschoenen in de wilgen gehangen. Niek Tijhuis heeft een mooie stap omhoog gemaakt en is komend seizoen één van de twee libero’s bij Draisma Dynamo heren 1, samen met oude bekende Niels Lipke. Wessel van Lunzen, Thijs Brabander, Jesse Schuitemaker en Robin van Capelle zijn samen in de tweede divisie gaan volleyballen bij Alterno Apeldoorn. Jarno van der Weerd speelt komend seizoen in het tweede van Kampen en Laurens is vanwege privé redenen gestopt.

Daarentegen hebben we vele talentvolle nieuwkomers. Job Wilts, Chiel Mecklenfeld en Thijs Schunselaar. Uit het tweede zijn Lukas Sleurink en Matías Tiemersma doorgestoomd. Ook is Yvo Lunsing teruggekeerd naar onze club! Dit betekent dat we een krappe selectie hebben voor komend seizoen, zonder libero. Alleen Erik Huisken en Thomas Botter zijn overgebleven van het ‘oude team.’

Ook is er qua training en coaching flink wat veranderd. Trainer Jordan Weggelaar heeft afscheid genomen en is nu de trainer van Salvora Dames 1, te Raalte. Dit betekent dat Erik Huisken samen met Henk Gootjes de training en coaching verzorgt.

Dan de wedstrijd. De eerste set hadden we nodig om alle wedstrijdspanning van ons af te spelen en werd vrij kansloos verloren met 14-25. In het restant van de wedstrijd haalden we steeds beter ons niveau en werden er minder fouten gemaakt. Er werd met veel enthousiasme gevolleybald, met de nodige ondersteuning van het publiek. Dit leidde tot drie gewonnen sets achter elkaar en de eerste overwinning!

A.s. zaterdag spelen wij om 14.30 een oefenpot tegen VC Sneek heren 1 in Kampen. Een week later spelen wij thuis tegen om 18.00 tegen Webton Hengelo.