Zalsman/Reflex weergaloos in beker

Zalsman/Reflex weergaloos in beker tegen SSS

Afgelopen zaterdag stond de Reflexhal op z’n kop. Na vier sets spelen gaat de ploeg uit Kampen door naar de kwartfinale ten koste van eredivisionist SSS uit Barneveld. Met daverende setstanden (25-15, 25-17, 21-25 en 25-16) lieten de mannen van Zalsman/Reflex het beste van hun spel dit seizoen zien en gaan als terechte winnaar naar de kwartfinale van de beker. Met het massaal toegestroomde publiek als tevreden en gelukkige, dubbele winnaar.

De voortekenen waren niet al te best. Kleine blessures en ook hele grote (Lars Bergman, Willem Maarten Heins en natuurlijk Sandor van Straten) tarten het team al weken. Zo kan er minder compleet worden getraind en gespeeld. Toch lukte het de afgelopen week goed om het wedstrijdplan voor de achtste finale van de beker op de trainingen door te nemen.

Onze mooie Reflexhal leent zich natuurlijk perfect een weergaloze avond in de beker (waarom houden we ons halletje niet gewoon?). Met een open verbinding naar de kantine, een heerlijke speelvloer en een perfecte DJ draaien de matadoren uit Kampen en Barneveld zich voor de wedstrijd warm. De gretigheid aan beide zijden spat er vanaf….dit wordt een bekerwedstrijd van jewelste.

In set 1 en 2 blijkt Zalsman/Reflex als een pijl op zijn doel af te gaan. Na een onwennige start begint het spektakel met een prachtige serve serie van Wessel van Lunzen op gang te komen. Daarna valt alle schroom weg en komen de punten binnen met een heerlijke pass en zeer overtuigend side-out spel met harde klappen van Robin van Capelle, Jesse Schuitemaker en Niek Tijhuis. Tel daarbij af en toe een prachtig blok van Erik Huisken, Niels van Beek of verdediging van onze 16-jarige libero Niels Lipke en passleider Wessel van Lunzen op en je begrijpt de setstanden van maar liefst 25-15 en 25-17. Het dak gaat er bij het publiek inmiddels af. Een hogere foutenlast vanuit Reflex en prima spel bij de mannen van SSS zorgen voor een verlies van set 3 met 21-25.
In set 4 wordt het interessant. Zal de rode trein van Zalsman/Reflex weer op kunnen stomen? Onder luide aanmoedigingen van de kant blijken we ons niveau van de eerste twee sets weer op te kunnen pakken. Met als begin een sterke service, maar ook met spectaculaire aanvallen, blokkeringen, verdedigingen gesteund door een goede service. Na het laatste punt viert het hele team de weergaloze overwinning met de hal; telsters, vlaggers, ballenkids, quickmoppers, vrijwilligers, DJ, ouders, vrienden…één groot feest!

Het besef is er dat we heel goed hebben gespeeld. Alles klopte en vooral: we speelden heerlijk ontspannen en volledig in de flow. Weergaloos. Ondersteund door een publiek dat met ons uit zijn dak gaat genieten we na van een succesvolle bekeravond. Wanneer mogen we weer?