Zalsman Reflex wint Hanzederby

Na een mindere wedstrijd vorige week in Enkhuizen hebben we weer een volle week getraind en zijn we meer dan klaar voor de Hanzederby.

De basis begon met dezelfde als vorige week: Lukas en Thijs als passer/lopers, Yvo als diagonaal, Erik en Thomas als middenmannen, Chiel als spelverdeler en serano als libero. We begonnen de eerste set niet goed en stonden na een paar goeie service series van de mannen uit Elburg gelijk op een grote achterstand. Gedurende de set wisten we deze achterstand niet om te zetten in goed spel en we verloren de set met 18-25.

In de tweede set wilde trainer Henk Gootjes wat anders proberen en wisselde Job voor Thijs. En dat bleek met succes want wij konden ons eigen goede volleybal vrijuit spelen en Elburg begon foutjes te maken. Dit niveau hielden we de hele set vol uitte zich in de stand van de tweede set: 25-13 voor de thuis spelende ploeg.

In de derde set kwamen de fouten helaas weer terug, de stand ging lang gelijk op tussen beide ploegen. Door wat slordige foutjes van reflex in de eindfase van de set kon Elburg profiteren en wist deze set met 24-26 binnen te slepen.

In de vierde set bleef de opstelling gelijk en zaten we er gelijk weer bovenop. We wisten heel snel een gaatje te vinden die we doormiddel van mooi volleybal wisten te houden. Deze set werd hierdoor ook gewoon met 25-15.

De vijfde set was heel lang heel spannend. Op een stand van 7-8 voor de mannen uit Elburg moesten de teams van kant wisselen. Waarna het nog heel lang gelijk op ging. Reflex heeft een aantal matchpoints gehad maar kon de set niet over de lijn trekken tot een stand van 16-16. We hielden onze hoofden koel en wisten uiteindelijk deze lange durende set toch te winnen met een stand van 18-16.

Eindstand: 3-2 en het voordeel van Reflex Kampen.